PRESENTASJON: UNGARN

A-Dal-döntőjének-eleje-és-vége.-2017.02.18-Fotó-Csudai-Sándor-38-1280x854

JOCI PÁPAI | ORIG

Skrevet av: József Pápai.
Deltar i: Andre semifinale (Nr. 8).

Facebook |Instagram


Det var til manges overraskelse at underdogen Joci Pápai skulle stikke av med seieren under årets ungarske utvelgelse, A Dal. Særlig overraskende ble det også at Ungarn igjen velger å satse på en låt på ungarsk.

Jocis musikk bærer et tydelig preg av hans sigøyner bakgrunn. Han kom fra fattige kår og gjennom deltakelse i ulike talentprogrammer fikk han omsider sitt gjennombrudd i 2005. Han har siden da har han beveget seg i ulike retninger innenfor musikk, men har til slutt falt på blandingen av sigøynertoner og moderne pop. I tillegg til å ha gjort det bra innenfor musikk er også Pápai også et idrettstalent, som har drevet profesjonelt med blant annet basketball.

Ungarn har til nå aldri vunnet eurovision song contest, og har en fjerdeplass fra 1994 som beste resultat. Kan litt sigøynermagi endelig gi Ungarn sin første topp tre plassering?

Advertisements

Hanne Rams

I tjue-årene. Bosatt i OL-byen. Fulltidsstudent. Barnefri husmor. Skravlete kjæreste. Glemsk venninne. Irriterende søster. Småpussig datter. Lat entusiast. Skeptisk humorist og sjarmørinne på heltid. Eurofan siden 2003 og tidligere blogger for eurovisionnerd.blogg.no! Har også sansen for türkvizyon og lignende sangkonkurranser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s